Lisätietoja

Tilaa nuohous
Strömberg 050 539 0774
Pekkanen 050 505 1501
Keskinen 050 541 4297

Pohjolan Nuohous

Pohjolan Nuohous tarjoaa kattavat nuohouspalvelut niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Luotettava palvelumme perustuu vuosien kokemukseen ja ammattitaitoiseen henkilökuntaamme.

Miksi valita meidät?

 1. Ammattitaitoinen palvelu: Meillä työskentelee kokeneita ja ammattitaitoisia nuohoojia, jotka varmistavat tulisijasi ja hormiesi turvallisuuden.

 2. Asiakaslähtöinen palvelu: Asiakkaan tyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää. Panostamme asiakaspalveluun ja pyrimme aina vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

 3. Kattavat palvelut: Tarjoamme laajan valikoiman palveluita, kuten tulisijojen ja hormien nuohousta, tarkastuksia sekä ilmanvaihdon mittaukset, säädöt ja puhdistukset.

 4. Turvallisuus: Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehdimme siitä, että tulisijasi ja hormisi ovat turvallisia ja toimivia.

Pohjolan Nuohous

Säännöllinen nuohous antaa myös mielenrauhaa.

Säännöllinen nuohous varmistaa, että tulisijat ja hormit ovat turvallisia käyttää. Nuohooja poistaa mahdolliset palamattomat jäämät ja nokikerrostumat, jotka voivat lisätä tulipalon vaaraa.

Nuohousvelvollisuus?

Vakituiseen asumiseen käytetyissä rakennuksissa tulisijat ja savuhormit on nuohottava vähintään vuoden välein.

Vapaa-ajan asumiseen käytetyissä rakennuksissa vähintään kolmen vuoden välein

Suomessa nuohous on lakisääteistä. Nuohousvelvollisuus perustuu paloturvallisuusmääräyksiin, jotka koskevat kiinteistöjen tulisijoja ja hormeja.

Pelastuslain (13 a § ja 13 b §) mukaan nuohous on suoritettava määräajoin.

Rakennuksen omistajan, haltijan ja toiminnanharjoittajan on yleisten tilojen ja koko rakennusta palvelevien järjestelyjen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta huolehdittava, että:

 • tulisijat ja savuhormit pidetään sellaisessa kunnossa, että niitä voidaan käyttää turvallisesti
 • nuohooja nuohoaa tulisijat ja savuhormit säännöllisesti
 • tikkaat, kattokulkutien osat ja katon turvavarusteet pidetään sellaisessa kunnossa, että nuohoustyö voidaan suorittaa turvallisesti

Tulisijat ja savuhormit on nuohottava riittävän usein ottaen huomioon niiden käyttöaste ja rakenne sekä käytetty polttoaine. Vakituiseen asumiseen käytetyissä rakennuksissa tulisijat ja savuhormit on kuitenkin nuohottava vähintään vuoden välein, ja vapaa-ajan asumiseen käytetyissä rakennuksissa vähintään kolmen vuoden välein.

Käyttämätöntä tulisijaa ja savuhormia ei tarvitse nuohota, mutta kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija ja savuhormi on nuohottava ennen käyttöönottoa.

Lain 63§ mukaan nuohouksen saa suorittaa vain nuohousalan tutkinnon suorittanut henkilö.

Nuohoojan saapuessa

Kun nuohoaja on tulossa paikalle, on hyvä huomioida muutamia asioita varmistaakseen sujuvan ja tehokkaan nuohousprosessin:

 • Aikataulu: Varmista, että olet kotona tai paikalla sovittuna ajankohtana. Jos et pysty olemaan paikalla, varmista, että joku toinen voi ottaa vastaan nuohoojan ja tarvittaessa avata oven.
 • Pääsy kohteeseen: Varmista, että nuohoojalla on esteetön pääsy tulisijoihin ja hormeihin. Siirrä tarvittaessa mahdolliset esteet tai tavarat, jotka voivat haitata pääsyä.
 • Tulisijan valmistelu: Jos mahdollista, lopeta tulen käyttö tulisijassa hyvissä ajoin ennen nuohoojan saapumista, jotta se ehtii jäähtyä riittävästi.
 • Kerro erityistarpeista: Jos sinulla on erityistarpeita tai huolenaiheita koskien nuohousta tai tulisijoja, kerro niistä nuohoojalle etukäteen. Näin hän voi huomioida ne ja tarvittaessa antaa lisäohjeita tai neuvoja.
 • Kysy kysymyksiä: Jos sinulla on kysyttävää nuohoukseen tai tulisijoihin liittyen, älä epäröi kysyä nuohoojalta. Olemme ammattilaisia ja aina valmiita vastaamaan kysymyksiisi ja antamaan tarvittavaa tietoa.
Muista myös varmistaa turvallinen pääsy katolle! Tämä tarkoittaa turvallisia ja kiinteästi asennettuja tikkaita ja tarvittaessa kattosiltoja ja nuohoustelineitä. Erityisesti talviaikaan on varmistauduttava siitä, että kattotikkaat ovat kunnossa. Opastamme mielellämme myös kattoturvalaitteiden kunnostamisessa.
Scroll to Top